FAQ

Vraag: hoeveel Wattpiek heb ik nodig voor mijn camper zonnepaneel?

Antwoord: dit is afhankelijk van de capaciteit van de accu die u gebruikt en uw stroomverbruik in de camper. Wij helpen u via een stappenplan bij het bepalen van de juiste set.

Vraag: welke verschillende zonnepanelen voor campers zijn er?

Antwoord: Er zijn drie typen zonnepanelen. De verschillende typen onderscheiden zich in de zonnecel keuze: amorf, poly-kristallijne en mono-kristallijne zonnepanelen.

Vraag: welke type camper zonnepanelen kopen de meeste camper bezitters?

Antwoord: De amorfe panelen hebben een zeer snelle hoge spanning bij weinig licht, maar een laag rendement, zodat u al snel een groot paneel nodig heeft om genoeg vermogen voor uw camper op te wekken. Een groot voordeel bij het  amorfe zonnepaneel is dat er bij weinig licht relatief veel spanning wordt opgewekt. Deze panelen worden gebruikt door reizigers die ook in de winter of herfst reizen. De levensduur van amorfe panelen is kleier dan die van kristallijne panelen. De meeste camper eigenaren kiezen daarom voor kristallijne zonepanelen.

De poly- en mono-kristallijne panelen zijn de meest gekochte zonnepanelen voor campers. Beide typen zijn gelijkwaardig in kwaliteit en duurzaamheid. Mono-kristallijne panelen zijn vaak compacter omdat ze een iets groter vermogen per oppervlak hebben. Daarentegen zijn ze wel duurde dan de poly-kristallijne zonnepanelen. De opbrengst van beiden is vergelijkbaar. Een semi-kristallijn zonnepaneel geeft meer vermogen dan een enkele kristallijn zonnepaneel wanneer het zonlicht niet schuin op het zonnepaneel valt. Daarom is deze zeer geschikt voor campers.